Mérnökök szakmai felelősségbiztosítása

 

Online díjszámítás ITT!

 

Mire vonatkozik a fedezet?

A biztosítási fedezet műszaki tervezéssel, továbbá művezetéssel okozott károkra terjed ki. Káresemény akkor következik be, ha a biztosítottal, alkalmazottjával, vagy a fedezetbe vont alvállalkozójával szemben megbízó kárigénnyel lép fel.

Mire köthető biztosítás?

A biztosítás megköthető egy projektre, vagy az éves árbevétel alapján az összes tervezési teljesítésre. Az egy projektre szóló biztosítások arányaiban 30-50%-al drágábbak, mint az éves keretszerződés.
Kiterjeszthető a bejelentési időszak, mely az aktív fedezet megszűnését követő tudomásra jutott, de még az aktív fedezet időtartama alatt bekövetkezett károkra vonatkozó szavatossági fedezet. A kötésre vonatkozó szabályok biztosítónként eltérőek.
 
Mire kell odafigyelni?

Ha felelős műszaki vezetést is végeznek, fontos, hogy a fedezet erre a szakmai feladatkörre is kiterjedjen.
Amennyiben projektbiztosítást kötnek, a bejelentési időszak időbeli kiterjesztése elengedhetetlen, hiszen az esetleges szakmai hibák rendszerint nem a munkavégzés alatt, hanem az azt követő hónapokban, években válnak ismertté.

A vonatkozó feltételeket itt találka

Miért érdemes megkötni?

A biztosítás mindig nem várt események bekövetkeztére való felkészülést jelent. Akár egy indokolatlan kártérítési igény, akár egy valóban elkövetett szakmai hiba olyan költségekkel terhelheti meg a mérnöki irodát, melyet már nem tud önmaga finanszírozni.

Kérjen ajánlatot tőlünk és tudja meg, Önnek mennyibe kerülne! Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk hamarosan felkeresi Önt!

    Kapcsolódó tartalmak