Díjszámításhoz kattintson ide!

 

Aneszteziológia

A páciensen térdműtétet hajtottak végre, keresztszalag szakadása miatt. A műtétet gerinc közeli érzéstelenítéssel tervezték elvégezni, mely azonban a műtét közben nem volt elégséges, így az aneszteziólógus egy másik altatószerre tért át.  A páciens az alkalmazott szerre érzékeny volt, a szer hatása után tudatát teljesen elvesztette, teste extrém módon felmelegedett.
Mivel az adott intézményben az adott altatószer specifikus ellenszere nem állt rendelkezésre kellő mennyiségben, és annak átszállítása egy másik kórházból több mint 5 órát vett igénybe, így a szert a páciens túl későn kapta meg, elhalálozott.
A bíróság az elhunyt gyermekei és szülei részére személyenként 6 000 000 Ft nem vagyoni kártérítést ítélt meg. 

Nőgyógyászat

Az orvos kihagyta a terhesgondozás során a magzat súlyának becslését szülés előtt, mely a kismama terhességi cukorbetegsége, és az előző gyermek születési súlyának ismeretében fontos lett volna. Az újszülött nagy méretőből adódóan vállelakadással született, karidegzete rongálódott, mely miatt az érintett karja lebénult. A családnak a bíróság 27 000 000 Ft kártérítést ítélt meg.

Gyermekgyógyászat

A 3 hónapos koraszülött széklete véres volt, az orvos csak hasi ultrahang vizsgálatot végzett, mely alapján nem talált eltérést- a csecsemő bélgyulladás okozta bélelhalás miatt elhunyt. Amennyiben az orvos alapos fizikális és vérképvizsgálat alá veti a gyermeket, illetve kér széklettenyésztést, kiderült volna a bélgyulladás, és antibiotikumos kezelés megmenthette volna a csecsemő életét. A szülőknek összesen 7 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság.

 

Szülészet-nőgyógyászat

A kismamánál a terhességgondozás során az ultrahangvizsgálatok elvégzése közben nem vették észre, hogy a magzat nyakára rátekeredett a köldökzsinór, így a gyermek agykárosodással született.
A bíróság által megítélt kártérítési összeg a család és gyermeke részére 107 000 000 Ft, illetve havi 500 000 Ft.