Hasznos tudnivalók
Biztosításaink
Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
Autó gap
Casco biztosítás
Lakásbiztosítás
Családiház, ikerház biztosítás
Nyaralóbiztosítás
Építés alatt álló ingatlanok biztosítása/ lakosági építés szerelés biztosítás
Tervezői felelősségbiztosítás
Kivitelezők, műszaki vezetők felelősségbiztosítása
Vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása
Jövedelemkiesés biztosítás
CMR - fuvarozói felelősségbiztosítás
Könyvelői felelősségbiztosítás
Orvosi felelősségbiztosítás
Vállalkozások biztosítása
Kockázati életbiztosítás
Szakmai felelősségbiztosítás
Egészségbiztosítás

2016-01-07 09:15

Nyaralóbiztosítás

A hétvégi házak, nyaralók biztosítása azért kiemelten fontos, mert egy esetleges kár sokkal komolyabb következményekkel járhat ott, ahol csak időszakosan tartózkodunk, mint az állandó lakcímünkön, ahol akár azonnal orvosolni tudjuk a problémát.

Mire kell különösen figyelni biztosítás megkötésekor?
 

Nem megfelelően megkötött szerződés esetén előfordúlhat, hogy egy kár bekövetkezése esetén nem térít,  a biztosító. Nyaralók esetében ugyanis lakásbiztosítási szerződésünk megfelelő záradékolása szükséges, melyben feltüntetésre kerül, ha az ingatlan:

  1. Nem állandóan lakott
  2. Nem lakóterületen belül található
  3. Épület jelleg nyaraló, (így az újjáépítési költség és az ingóság érték is alacsonyabb lehet.)

Ellenőrizni szükséges továbbá, hogy a kiválasztott biztosítóbál lakatlan ingatlanok esetén miként szabályozott, a betöréses lopás esemény. 

A leggyakoribb káresemény: csőelfagyás

A weekend házakban leggyakrabban előforduló baleset a vízvezetékek elfagyása, ami rendkívüli károkat okozhat, ha ez hetekig nem jut a tulajok tudomására - ezért különösen fontos az erre szóló biztosítás megkötése.

Mivel a nyaralókat a téli időszakban többnyire felügyelet nélkül hagyjuk, a biztosítók előírják a vízfővezeték csapjának elzárását és/vagy a csövek víztelenítését, mivel így jóval kisebb az esély a fagykárra . Ha mégis megtörténik a baj, a lehető leghamarabb készítsünk a kárról részletes fényképes dokumentációt, és értesítsük a biztosítót.


Betörés, rongálás

A betörések ellen is védekeznünk kell. Az értékes kerti és háztartási gépek
- mint például fűnyíró, számítógép, televízió -, a rongálók és a betörők kedvencei, ezért a téli időszakban érdemes ezeket a lakhelyünkön tárolni.

A nyáron viszont, amikor több időt töltünk a hétvégi házunkban, és ezeket az értékes ingóságokat rendszerint ott hagyjuk, akár 1-2 hétig is, felügyelet nélkül - ilyenkor a biztosítási fedezetet érdemes ezekre is kiterjeszteni.


Biztoságos nyílászárók = kevesebb kellemetlenség

Ha több időt és energiát fordítunk a nyaralók biztonságára, megelőzhetünk számos kellemetlenséget. Egy jó minőségű nyílászáró és zár a betörőket általában már megfutamodásra kényszeríti; a riasztó berendezések még ennél is biztonságosabbak. Ha emellett döntünk, arra kell figyelnünk, hogy a szerkezet a helyi rendőrséget vagy a biztonsági szolgálatot riassza betörés esetén, mert ilyenkor a helyszíni vizsgálatot a közelben lévő járőr teljesíti.

« VISSZA