Allianz: a kiberbiztonsági incidensek hordozzák a legnagyobb üzleti kockázatot
Az Allianz Kockázati Barométere szerint 2024-ben a kiberbiztonsági incidensek, például a zsarolóvírus-támadások, az adatbiztonság sérülése és az informatikai zavarok jelentik a legnagyobb üzleti kockázatot a vállalatok számára szerte a világon.

 

kiberfenyegetettség idén már toronymagasan vezeti a rangsort. A második helyen a kiberkockázatokkal szorosan összefüggő veszély, az üzletmenet-folytonosság megszakadása áll. Mindkét rizikó immár harmadik éve vezeti az Allianz Kockázati Barométer rangsorát. A globális tízes listán az előző évhez képest idén az alábbi veszélyforrások léptek előre a legtöbbet: a természeti katasztrófák (a tavalyi 6. helyről idén már a 3.), tűz és robbanás (a 9. helyről a 6. helyre ugrott), valamint a politikai kockázatok és az erőszakos cselekmények (a 10. helyről a 8. helyre került).

Magyarországon is egyre nagyobb szerepe van a távmunkának, home-office és hibrid munka jellemzi a cégek jelentős részének fő tevékenységét. Egyre a rendszerek sérülékenyek, az adatszivárgás, illetéktelen behatolás mindennapi.

Lehet ellene tenni, a megfelelő védelmi intézkedéseken kívül létezik rá biztosítás, mely pénügyi megoldást jelent egy tervezhetetlen helyzetre.

Kérdezzen, írjon nekünk: info@hungarorisk.hu