Vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátor, hogy ne érje meglepetés!

Vállalkozói felelősségbiztosítás kalkulátorunk használatával pontos képet kaphat a cége számára ideális felelősségbiztosítás áráról és tartalmáról.

Az egyéni biztosításokról már mindenki hallott, és bizonyára sokaknak van is valamilyen biztosításuk. Életbiztosítás, lakásbiztosítás, utasbiztosítás, nyugdíjbiztosítás… de mi a helyzet a vállalkozásokkal? Szerencsére vannak olyan biztosítások, amelyeket kifejezetten cégek számára terveztek.

A vállalkozói biztosításoknak számtalan típusa létezik, így szinte bármilyen céghez megtalálhatjuk köztük a megfelelőt. Ezeknek egy széles köre a vállalkozói felelősségbiztosítás, amit szakterülettől függetlenül minden cégvezetőnek érdemes megismernie.

Mit is jelent ez pontosan?

Van egy olyan mondás, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Emberek vagyunk, nem gépek, bárki véthet hibát a munkájában, ez még a legprecízebb dolgozóval is előfordulhat. Szerencsére ezek a legtöbbször bagatell hibák, amik miatt nem keletkezik igazán kár, esetleg minimális a jelentőségük.

céges felelősségbiztosítás

Vannak azonban olyan munkakörök, amiknél egy kis hiba is súlyos következményekkel járhat. Itt gondolhatunk akár a villanyszerelőre, aki miatt megráz valakit az áram, vagy tönkremegy egy berendezés, a gázszerelőre, akinek a hibája miatt gázszivárgás jöhet létre, az építészre, aki ha elszámol valamit, összedől a ház, vagy bírságot esetleg bontást ír elő a hatóság vagy akár az orvosra, akinek a hibája a beteg életébe vagy egészségébe kerülhet.

A vállalkozói felelősségbiztosítás éppen azért jött létre, hogy megtérítse a kárt, ha a biztosított cég dolgozója hibát követ el.

Kinek éri meg vállalkozói felelősségbiztosítást kötnie?

A rövid válasz az, hogy lényegében mindenkinek, aki dolgozik, pontosabban minden cégnek, vállalkozónak. Nehéz olyan munkakört találni, ahol a dolgozó nem tud véletlenül kárt okozni, és itt nem kell feltétlenül milliós tételekre vagy emberéleteket veszélyeztető hibákra gondolni.

A cégeknek egyfajta biztonságot ad a felelősségbiztosítás, hiszen ennek köszönhetően egy esetleges hiba elkövetése miatt keletkezett kárt nem a saját költségvetésükből kell kigazdálkodniuk. Természetesen az a legjobb, legszerencsésebb helyzet, ha soha nem kell igénybe venni a biztosítást, de ezt sajnos sosem lehet előre tudni, és számtalan eset bizonyítja, hogy jobb előre felkészülni a váratlan helyzetekre.

Mennyibe kerül a vállalkozói felelősségbiztosítás?

A fizetendő díj összegét több tényező alapján határozzák meg a biztosítók. Számtalan dolog játszik közre kisebb-nagyobb mértékben a biztosítás összegének kiszámításában, ezért mindenképp célszerű egyedi árajánlatot kérni.

A honlapunkon megtalálható vállalkozó felelősségbiztosítás kalkulátor használatával könnyedén tájékozódhat Ön is. A kalkulátor logikusan felépített, használata egyszerű, csupán néhány adatot kell megadni hozzá. Természetesen előfordulhatnak olyan összetett helyzetek, speciális, egyedi igények, amikkel a kalkulátor nem számolhat, ám csapatunk készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére!

céges felelősségbiztosítás

Cégünk ügyfelei nem csak a megfelelő biztosító megtalálásában számíthatnak ránk, hanem a szerződés teljes érvényességi ideje alatt vállaljuk a képviseletüket, akár adminisztrációs jellegű kérdésekben, akár nagyobb horderejű ügyekben. Tapasztalt csapatunk szükség esetén természetesen szívesen segít az ideális biztosítás kiválasztásában is.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a vállalkozói felelősségbiztosítással kapcsolatban, ne habozzon, tájékozódjon honlapunkon! Ha kérdése merült fel vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.