A megélhetés biztonsága ( A kéz mint munkaeszköz)

Manuális szakmában dolgozó orvosok, fogorvosok esetén, a sportolás, az otthoni barkácsolás, vagy egyéb szabadidős tevékenység jóval nagyobb kockázatot rejthet magában.  Gondoljunk csak bele, hogy egy nem várt, kezet érő baleset esetén az orvos elveszítheti megélhetését.

A kéz sérülése komoly egzisztenciális következményekkel járhat. A kéz sérülése az életminőséget és a mindennapi tevékenységeket is jelentősen befolyásolhatja. Az alábbiakban néhány olyan egzisztenciális következményt sorolunk fel, amelyek bekövetkezhetnek a kéz sérülése miatt:

  1. Munkaképesség csökkenése:
    A kéz sérülése korlátozhatja a munkaképességet, különösen olyan foglalkozások esetében, ahol a kéz finom motoros mozgásokat igényel, például orvosok, művészek, stb.
  2. Pénzügyi nehézségek:
    Az egzisztenciális következmények közé tartozik a pénzügyi nehézségek kialakulása is. A munkaképesség csökkenése miatt a sérült személy kevesebb munkát tud végezni vagy időlegesen teljesen munkaképtelenné válhat, ami pénzügyi nehézségeket okoz.
  3. Életminőség romlás:
    A kéz sérülése korlátozhatja az életminőséget, mivel a mindennapi tevékenységek, mint az önellátás, az öltözködés, az étkezés és az alapvető higiénia nehézségekbe ütközhet. A rehabilitáció időszakában a megfelelő segítő ellátás biztosítása jelentős költségekkel járhat
  4. Pszichológiai hatások:
    A kéz sérülése pszichológiai stresszt és nehézségeket is okozhat, mint például depresszió, szorongásii problémák.
  5. Szociális izoláció:
    A kéz sérülése miatt az érintett személyek gyakran korlátozottak abban, hogy szociális tevékenységekben vegyenek részt, sportolási szokásaik, vagy hobbi-juk megváltoztatására kényszerülhetnek.
  6. Hosszú távú rehabilitáció:
    A kéz sérülésének rehabilitációja hosszú folyamat lehet, amely időigényes és költséges. A sérültnek rendszeres orvosi ellátásra és mozgásszervi rehabilitációra lehet szüksége.

Fenti problémák kompenzációjára fejlesztettük kéz és érzékszerv biztosítási konstrukciónkat, mely jelentősen eltér egy hagyományos baleset-biztosítástól, hiszen akár 100 000 000 Ft-os térítési összegre válik jogosulttá a biztosított a kéz maradandó sérülése esetén.

További részletek:

Extra magas térítésű biztosítás, kéz sérülésére, orvosoknak, fogorvosoknak