Fontos kérdések az orvosi felelősségbiztosítással kapcsolatban

Szeretne tisztán látni az orvosi felelősségbiztosítással kapcsolatban? Pár fontos kérdésre most választ kaphat, így pedig sokkal egyszerűbb döntenie.

Miért is van szükség orvosi felelősségbiztosításra?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, gyakran még olyan személyek is, akik régóta dolgoznak egészségügyi területen. Valószínű, hogy egyes szakemberektől azért jön ez a kérdés, mert szerencsére még nem kellett igénybe venniük az orvosi felelősségbiztosításukat.

Egyrészt ezzel az orvosok a kötelességeiknek tesznek eleget, ugyanis tevékenységi körükkel kapcsolatban előírás a felelősségbiztosítás megléte. Másrészt tulajdonképpen a szakember felépített egzisztenciáját védi ezzel. Egy műhiba pernél a bíróság több milliós kártérítést is odaítélhet a betegnek, ezt pedig csak a biztosításnak köszönhetően lehet tisztességesen megfizetni.

Érthető, hogy ilyenkor a károsultak minél hamarabb szeretnének hozzájutni az őket megillető összeghez. Az orvosi felelősségbiztosítás lehetővé teszi, hogy várakozás, és egyéb kényelmetlenségek nélkül ki lehessen fizetni a beteget.

Mi történik akkor, ha nincs orvosi felelősségbiztosítás?

orvosi felelősségbiztosításEz meglehetősen kényes téma, hiszen elsőként rögtön az merül fel az emberben, hogy akkor miképpen végezhetett orvosi tevékenységet az érintett személy? Ha nincs orvosi felelősségbiztosítás, azzal törvényt sértett a szakember, így ez pedig már komolyabb eljárást is eredményezhet.

Amennyiben folyamatban lévő peres ügyről van szó, arra már nem lehet megkötni a felelősségbiztosítást. Hiába próbálja meg a szakember menteni a helyzetet, a megítélt kártérítés kifizetésében a biztosító nem fog tudni segíteni. Érdemes tehát foglalkozni ezzel a témával, mert, ha van biztosítás, az csak a szakember érdekeit is szolgálja.

Ezzel nem spórol az illető, sőt, a biztosítás többszörösét is kifizetheti a peres ügyek során. Itt nem csupán a kártérítésre kell gondolni, hanem még az ügyvédi díjra, egyéb költségekre is, amik felmerülhetnek egy ilyen bírósági ügy során.

Az orvos az alkalmazottaira is kössön felelősségbiztosítást?

orvosi felelősségbiztosításAz egészségügyi személyzetben dolgozók közül is hibázhatnak bizonyos személyek, ezért igen, tanácsos, sőt kötelező is felelősségbiztosítást kötni.

Hiába alkalmazottról van szó, ő ugyanazt az egészségügyi tevékenységet végzi, mint a munkáltató orvos. Az asszisztens szintén felelősségteljes pozíciót tölt be, akárcsak a felettese.

Fontos tudni, hogy a biztosítás kiterjed a helyettesítő személy tevékenységére is. Tehát ha az orvos valamilyen okból kifolyólag távol van, például szabadság, betegség miatt, akkor is érvényes az orvosi felelősségbiztosítás. Ez nagy megnyugvást jelenthet a szakembereknek.

Mindezek alapján érdemes megkötni az orvosi felelősségbiztosítást, a kérdés már csak az, hogy melyik ajánlat a legideálisabb? Erre segítségünkkel könnyedén választ kaphat. Cégünk fő célja az, hogy az ügyfelek a legköltséghatékonyabb, számukra legjobb ajánlatot találják meg a manapság elérhetők között.

Velünk egyszerűen ki tud igazodni a lehetőségek között, nálunk nincsenek megválaszolatlan kérdések, itt pontos képet kaphat az orvosi felelősségbiztosításokról is. Mindig az aktualitásokat láthatja, nem érhetik váratlan helyzetek a pontos tájékoztatásunk által.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, tevékenységi körünkről. Garantáljuk, hogy elégedett lesz velünk és az általunk nyújtott tájékoztatással.

Ha kérdezni szeretne az orvosi felelősségbiztosításról, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.