Vállalatok, vállalkozások számára, több biztosítási lehetőséget is kínálunk, melynek segítségével jelentősen csökkenthetik utazásaik biztosítási költségét és egyszerűsíthetik az utazások szervezésekor felmerülő adminisztrációt. Ezen termékek körébe tartozik a vállalatok keretnapos biztosítása, a személyhez kötött utazási bérlet, és a gépkocsivezetők részére fejlesztett, gépkocsik rendszámához köthető utazási bérlet.

Mi is az a vállalati keretnapos utasbiztosítás?

A keretnapos utasbiztosítással előre megvásároljuk egy évre az utasbiztosításunkat- meghatározott napokra.
Nem szükséges tudni, hogy ki és mennyi időre fog utazni, csupán az utazási volumen nagyságrendje fontos. Meghatározzuk a külföldön töltendő összes tervezhető “embernap” számát és egy szerződésben előre megfizetjük a biztosítás kedvezményes díját.
Természetesen amennyiben több utasnapot használunk fel, még igényelhetünk keretnapokat a biztosítótól- ezt vagy az igényléskor kell kifizetnünk, vagy a biztosítási évfordulókor utólagos elszámolással.
A Vállalati keretnapos módozatok jelentős díjmegtakarításon túl, egyedi igények kielégítését is lehetővé teszi.
A kötvények/kártyák előre kiállításra kerülnek, melyeket minden utazáshoz csak ki kell adni a dolgozóknak. A nyilvántartás egyszerű, az utazások listáját akár évente egyszer, utólagosan is elegendő lejelenteni a biztosítónak.

Mi az utazási bérlet?

Utazási bérletet akkor érdemes igénybe venni, ha a biztosítási fedezetbe vont személy, illetve gépkocsi évente legalább 100 napot tartózkodik külföldön. Ezzel a termékkel nem utasnapokat vásárolunk, hanem egy egész évre szóló utasbiztosítást. Általában a biztosítók kikötik, hogy a biztosított utazás milyen hosszú lehet maximum- ez általánosságban 180 nap szokott lenni.
Előnye, hogy az utazásokat nem kell előre lejelenteni.

Fontos tudnivalók kötés előtt

Minden biztosítónál van kikötés a biztosított maximum életkorára- efölött vagy csak pótdíj ellenében vállalja a biztosító a személy utasbiztosítását, vagy egyáltalán nem.
Fontos, hogy általában elhagyás-elvesztésre nem fizet a biztosító- csak lopásra, melyről rendőrségi jegyzőkönyvvel kell rendelkeznünk.
Biztosítási káreseményt amit tudjuk, jelentsük le a biztosító felé
A veszélyes sportokban történő részvétel a biztosítók részéről a biztosításból kizárásra kerül
A biztosítás megkötése előtt fennálló betegség vagy testi sérülést a biztosítók a biztosításból kizárják
Hivatásos sporttevékenység alatt szenvedett káreseményt a biztosítók nem térítik

 

Érdekli, hogy mennyiben kerülne? Töltse ki az alábbi adatlapot, és kollégánk hamarosan keresi Önt!