Orvosok, egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosítása 

Azonnali díjszámításhoz kattintson az alábbi gombra:
Biztosítási díjszámítás

A biztosítók feltételei jelentősen eltérhetnek egymástól, és emiatt esetenként szükség lehet kiegészítő záradékokra és/vagy kiegészítő felelősségbiztosításokra.
Néhány Biztosító orvosi felelõsségbiztosítása például záradék hiányában nem terjed ki a külföldi állampolgároknak okozott károkra, még akkor sem, ha az ellátás Magyarországon történt.Fontos, hogy az összes biztosító kizárja a hozzátartozóknak, üzlettársaknak, alkalmazottaknak okozott károkat. Amennyiben az orvos idegen intézményben is gyógyító tevékenységet végez, vagy egynapos sebészeti beavatkozásokat is végez, bizonyos biztosítóknál az erre vonatkozó térítésmentes záradékot is igényelni kell.

A Generali Biztosító egészségügyi biztosításánál már kiegészítő jogvédelmi fedezetet is lehet kérni gyógyszerismertetéssel összefüggő hatósági eljárásokra. Ez akkor nyújt védelmet, amennyiben a biztosított az adott gyógyszer,vagy gyógyászai segédeszköz hatása, alkalmazása, összetételére vonatkozóan téves információt nyújt, és emiatt  a gyógyszerészeti államigazgatási szerv a biztosított személlyel szemben hatósági eljárást indít.
Azonban fontos,hogy ez a fedezet kizárja  a biztosítottal szemben indított egyéb eljárást (pl. polgári eljárás, büntetőeljárás stb.), illetve a  gyógyszerészeti államigazgatási szerv hatáskörébe tartozó eljáráson kívül, más hatóság (pl. fogyasztóvédelmi hatóság, Gazdasági Versenyhivatal) hatáskörébe tartozó eljárásokat.

Kérjen ajánlatot tőlünk és tudja meg, Önnek mennyibe kerülne! Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk hamarosan felkeresi Önt!

  Kapcsolódó tartalmak

  Orvosi felelősségbiztosítás: minden fontos tudnivaló egyben

  Az orvosi felelősségbiztosítás védelmet nyújt az orvosoknak és más egészségügyi szakembereknek a betegek által indított jogi eljárások esetén.

  Az orvosi műhiba vagy más sérülés következtében előforduló kártérítési igények komoly pénzügyi és jogi kockázatot jelenthetnek az orvosok számára. Az orvosi felelősségbiztosítás azonban segíthet az ilyen helyzetek kezelésében, és védelmet nyújthat az orvosoknak és az egészségügyi szakembereknek az esetleges pénzügyi veszteségek ellen.

  Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk az orvosi felelősségbiztosítást, annak előnyeit és tulajdonságait.

  Miért fontos az orvosi felelősségbiztosítás?

  Az egészségügyi szakemberek – beleértve az orvosokat, ápolókat és más egészségügyi dolgozókat – bármikor szembesülhetnek olyan helyzetekkel, amelyekben a betegek vagy más érintettek kártérítési igényt nyújtanak be, ami őket terheli. Ezek lehetnek összefüggésben orvosi hibával, diagnosztikai hibával, mulasztással vagy más, az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához kapcsolódó problémával.

  Az orvosi felelősségbiztosítás lényege, hogy védelmet nyújtson az ilyen jogi eljárásokkal és a velük járó pénzügyi következményekkel szemben, azaz segíthet az orvosoknak és más egészségügyi szakembereknek abban, hogy megvédjék a saját vagyonukat és jövedelmi forrásaikat.

  Az orvosi felelősségbiztosítás jellemzői

  Az orvosi felelősségbiztosítások általában személyre szabottak és különböző lehetőségeket kínálnak az egészségügyi szakembereknek az igényeik és a gyakorlatuk jellegzetességei szerint. Néhány fontos jellemző:

  1. Felelősségbiztosítási limitek

  Az orvosi felelősségbiztosítások általában meghatározott pénzügyi limiteket tartalmaznak, amelyek meghatározzák, hogy a biztosító mennyi kártérítési igényt fizet ki egy adott incidens esetén.

  2. Védelmi szolgáltatások

  Az orvosi felelősségbiztosítás olyan védelmi szolgáltatásokat is kínálhat, amelyek segítenek az egészségügyi szakembereknek az esetleges jogi eljárások során; ezek a szolgáltatások lehetnek jogi tanácsadás, jogi képviselet és egyéb szakmai segítségnyújtás, valamint ezek költségeire is vonatkozhatnak.

  Orvosi felelősségbiztosítás

  Orvosi felelősségbiztosítás

  3. Díjak

  Az orvosi felelősségbiztosítások díjai általában attól függenek, hogy milyen típusú és mennyiségű védelmet kínálnak, valamint a biztosított kockázatától – a magasabb kockázat (kockázatosabb orvosi tevékenység) magasabb díjakat von maga után.

  4. Fedezet

  Az orvosi felelősségbiztosítások fedezik a szakemberek ellen indított kártérítési igényeket, amelyeket a betegek vagy más érintettek indítanak az egészségügyi szolgáltatások nyújtásával kapcsolatban felmerülő problémák miatt.

  Lényeges, hogy az egyes biztosítótársaságok orvosi felelősségbiztosításainak feltételei eltérhetnek egymástól, ezért mindenképp össze kell hasonlítani őket, illetve szakértői segítséget is érdemes igénybe venni!

  Összegzés

  Az orvosi felelősségbiztosítás rendkívül fontos az egészségügyi szakemberek számára, mivel segít védekezni a jogi eljárásokkal és a kártérítési igényekkel szemben, amelyek a szakmai tevékenység során előfordulhatnak. Előre gondoskodni erről a biztosításról lehetőséget ad az egészségügyi szakembereknek arra, hogy védelmet élvezhessenek a saját vagyonuk és jövedelmi forrásaik kapcsán, valamint, hogy biztonságban érezzék magukat a munkájuk során.

  Segítségre lenne szüksége az orvosi felelősségbiztosítás kiválasztásához? Cégünk készséggel áll rendelkezésére! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és tegye fel kérdéseit!

  Orvosi felelősségbiztosítás