Orvosok, egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosítása             Biztosítási díjszámítás

A biztosítók feltételei jelentősen eltérhetnek egymástól, és emiatt esetenként szükség lehet kiegészítő záradékokra és/vagy kiegészítő felelősségbiztosításokra.
Néhány Biztosító orvosi felelõsségbiztosítása például záradék hiányában nem terjed ki a külföldi állampolgároknak okozott károkra, még akkor sem, ha az ellátás Magyarországon történt.Fontos, hogy az összes biztosító kizárja a hozzátartozóknak, üzlettársaknak, alkalmazottaknak okozott károkat. Amennyiben az orvos idegen intézményben is gyógyító tevékenységet végez, vagy egynapos sebészeti beavatkozásokat is végez, bizonyos biztosítóknál az erre vonatkozó térítésmentes záradékot is igényelni kell.

A Generali Biztosító egészségügyi biztosításánál már kiegészítő jogvédelmi fedezetet is lehet kérni gyógyszerismertetéssel összefüggő hatósági eljárásokra. Ez akkor nyújt védelmet, amennyiben a biztosított az adott gyógyszer,vagy gyógyászai segédeszköz hatása, alkalmazása, összetételére vonatkozóan téves információt nyújt, és emiatt  a gyógyszerészeti államigazgatási szerv a biztosított személlyel szemben hatósági eljárást indít.
Azonban fontos,hogy ez a fedezet kizárja  a biztosítottal szemben indított egyéb eljárást (pl. polgári eljárás, büntetőeljárás stb.), illetve a  gyógyszerészeti államigazgatási szerv hatáskörébe tartozó eljáráson kívül, más hatóság (pl. fogyasztóvédelmi hatóság, Gazdasági Versenyhivatal) hatáskörébe tartozó eljárásokat.

Kérjen ajánlatot tőlünk és tudja meg, Önnek mennyibe kerülne! Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk hamarosan felkeresi Önt!

    Kapcsolódó tartalmak