Gépjármű eredetiségvizsgálók szakmai felelősségbiztosítása

A gépjármű eredetiségvizsgálókat nagy felelősség terheli, hiszen amennyiben felróható módon a gépjármű eredetére vonatkozó szakvéleményét tévesen állítja ki,és ennek következtében kárt okoz- ügyfele kártérítést követelhet.A felróhatóság akkor áll fenn, ha a szakmai tevékenységet végző nem úgy jár el, ahogy az adott körülmények alapján elvárható. Erre nyújt fedezetet a szakmai felelősségbiztosítás.

Fontos tudnivalók kötés előtt:

  • a fedezet kiterjedhet az eredetiségvizsgálatot végző vizsgálóra, illetve az adminisztrátorra is- amennyiben a biztosított jogszabály szerint felelősséggel tartozik értük.
  • csak olyan személy lehet biztosított , aki rendelkezik a tevékenységre vonatkozó hatósági engedéllyel. Amennyiben az illetékes hatóság a biztosítottat törli a nyilvántartásból- a biztosító kockázatviselése azonnal megszűnik.
  • amennyiben a kár azon adatbázisok, rendszerek hibájából fakad, melyeket a biztosított szabályosan, előírás szerint a biztosított tevékenységhez használ- a biztosító nem nyújt kártérítést.
  • a biztosítási díj alapja az éves árbevétel, így figyeljünk arra oda, hogy minden évben pontos adatot közöljünk, tekintettel arra,hogy amennyiben a közölt és a tényleges árbevétel adat között nagy a különbség, a biztosító kár esetén arányos kártérítést alkalmazhat.

Kérjen ajánlatot tőlünk és tudja meg, Önnek mennyibe kerülne! Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk hamarosan felkeresi Önt!