Mi az a csoportos életbiztosítás

A munkáltató a dolgozó halála esetén a családját ért tragikus esemény anyagi kompenzálására is köthet biztosítást. A családtagot nem tudja pótolni, de a nehéz helyzetben ad pénzügyi segítséget. A csoportos kockázati életbiztosítás fontos szerepet tölt be a gondos munkáltató képnek kialakításában.

Miért érdemes csoportos életbiztosítást kötni

A kockázati életbiztosítás az egyik legkedvezőbb díjazású biztosítási termék. Sajnos a haláleset bekövetkezésének valószínűsége még az aktív korú személyeknél is jelentős. Ennek ellenére a biztosítás díjazása mérsékelt. Különösen igaz ez akkor, ha nagyobb létszámú munkavállalót vonunk fedezetbe. Az egyes személyek, saját kötvénnyel a csoportos biztosításnál csak jóval drágábban juthatnának hozzá a fedezethez. 

A csoportos életbiztosítás buktatói

A kizárások rendszere jól áttekinthető és jellemzően nem rejteget aknákat a szerződési feltétel. A problémát ezen szerződések esetén inkább az adminisztrációs teher jelenti. Szerződéskötés esetén a cég tényleges tulajdonosi átvilágítása szükséges. Kárrendezésénél pedig a családtagok pénzmosási azonosítása jelent többlet adminisztrációs terhet. A csoportos életbiztosítás egyéb nem meghatározott jövedelemként adózik. 

Mennyibe kerül a csoportos életbiztosítás?

A biztosítás díját a létszám, a munkavállalók demográfia eloszlása, a munkakör és a választott térítési összeg is nagyban befolyásolja, ezért szinte lehetetlen előzetes, általános díjat meghatározni. 

Mekkora összegre érdemes dolgozói életbiztosítást kötni?

Nyugateuróapában elterjedt ökölszabály, hogy legalább a dolgozó 6-12 havai jövedelmét érje el a biztosítási összeg, hiszen ennyi idő minimálisan szükséges egy családnak, hogy a kiesett jövedelem tükrbén újraszervezze az élet menetét.  

Ajánlatkéréshez kérem az alábbi adatlapot töltse ki, és küldje el a hrisk@hungarorisk.hu mail címre:

Csoportos személybiztosítási ajánlatkérő adatlap

 

Nem tudja pontosan, hogy mit szeretne? Töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk felkeresi Önt!