Csoportos balesetbiztosítás cégek részére

A vállalati gondoskodás során a munkáltató a dolgozó baleset miatti veszteségét pótolja egy biztosítás térítésével. A balesetbiztosítás lehet 24 órás, tehát bárhol bármikor történő, vagy akár munkahelyen történő vagy a munkahely és a lakás közötti úton történt baleset.

MIRE VONATKOZIK A FEDEZET?

A csoportos balesetbiztosítás cégek számára nyújt biztosítási védelmet a szerződésbe bevont munkavállalók váratlan balesetével kapcsolatban. A biztosítási szerződés jellemzően 5 fő biztosítotti létszámtól köthető meg.

A legtöbb balesetbiztosítási termék szolgáltatásai egyedileg állíthatóak össze a cég igényeire szabva. Választható balesetbiztosítási fedezetek (a teljesség igénye nélkül):

 • baleseti halál
 • baleseti eredetű maradandó egészségkárosodás
 • csonttörés
 • baleseti műtét
 • égési sérülés
 • baleseti kórházi napi térítés
 • baleseti keresőképtelenség napi térítés

A felsorolt szolgáltatási fedezetekhez rugalmasan társítható biztosítási összeg, melyet a munkavállaló a baleset bekövetkeztét követően, a baleset jellegétől függően kézhez kap.

Igény szerint a biztosítási fedezet kibővíthető életbiztosítással és egészségbiztosítással.

A biztosítás időbeli hatálya választható, kérhető 24 órás fedezet, vagy munkahelyi és munkahelyi úti fedezet.

MIÉRT JAVASOLT CSOPORTOS BALESETBIZTOSÍTÁST KÖTNI CÉGEKNEK?

 • Gondoskodhat munkavállalóiról, ezzel is növelve a cég iránti lojalitásukat.
 • Hozzájárul a munkavállaló mielőbbi munkába állásához.
 • Váratlan balesetesetén anyagi segítséget jelent a munkavállaló számára, pótolhatja a kieső jövedelmét.
 • Választható 24 órás, vagy csak munkahelyi és úti védelem is.
 • Kiegészíthető életbiztosítással és egészségbiztosítási elemekkel.
 • A biztosítási díj költségként leírható.

JELLEMZŐ KIZÁRÁSOK

Jellemzően a biztosítók fedezete nem terjed ki az esztétikai céllal végzett kezelés, sebészeti beavatkozás következményeire, a fogpótlásra, HIV-fertőzéssel, sugárzással, krónikus betegségek rehabilitációjára, geriátriai kezeléssel összefüggő károkra és harci cselekményekkel kapcsolatban felmerülő eseményekre. A biztosítók feltételei eltérhetnek egymástól, így minden esetben egyedileg szükséges vizsgálni a kizárásokat. 

MENNYIBE KERÜL?

A biztosítási díj a fedezetbe vont munkavállalók számától, a végzett tevékenységükről az igényelt szolgáltatásoktól és a hozzájuk választott biztosítási összegek mértékétől, illetve a biztosítás időbeli hatályától függ.  Kis létszám esetén a fedezetbe vont munkavállalók születési ideje is beleszámít a díjba.

A CSOPORTOS BALESETBIZTOSÍTÁS ADÓZÁSA

Amennyiben 24 órás fedezettel kötnek csoportos balesetbiztosítást, úgy a biztosítási szerződés egyéb juttatásként adóköteles, melynek mértéke 33,04%.

Abban az esetben, ha a fedezet kizárólag munkahelyi és úti fedezetre terjed ki, akkor a biztosítási díj után nem kell adót fizetni.

Az adóköteles biztosítási díj fogalma szerint, csoportos biztosítás esetén – ha a biztosítási szerződés alapján másként nem határozható meg – a csoportos biztosítás díjának a magánszemélyre arányosan jutó része számít a szerződő és a biztosított között fennálló jogviszonyból származó vagy egyéb jövedelemnek.

Az olyan csoportos biztosítás esetén, amelynél a magánszemélyre jutó díj arányosítással sem állapítható meg, a csoportos biztosítás díja egészében adóköteles, mely esetben a díjfizetőt az egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó kötelezettség 1,18 x (15% szja + 13% szocho) terheli [Szja tv. 70. § (6) bekezdésének b) pontja, Szocho tv. 1. § (4) bekezdés b) pontja].


Ajánlatkéréshez kérjük az alábbi adatlapot kitöltve, cégszerűen aláírva és lepecsételve küldje meg a hrisk@hungarorisk.hu mail címre:

Csoportos Balesetbiztosítási adatlap


Nem tudja pontosan mire van szüksége?

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk hamarosan felkeresi Önt!