Vállalti biztosítási Portfólió tanácsadás

A folyamat során megismerjük a vállalkozás tevékenységét, feltárjuk a legfontosabb kockázatokat és meghatározzuk a vezetői elképzelést a kockázatkezeléssel kapcsolatosan. Segítséget nyújtunk a vagyonértékek, üzemszüneti veszteségek meghatározásához, a felelősségbiztosítási kockázatok megismeréséhez.

Második lépésként megvizsgáljuk a vállalkozás fennálló biztosítási védelmét és javaslatot teszünk a szerződések módosítására. A fölösleges, nem releváns szerződések megszüntetésére, szükség esetén pedig új módozatok kidolgozására teszünk javaslatot. Ellenőrizzük a kötvények aktualizáltságát, a limiteket és önrészeket, egyedi záradékokat egyaránt.

Amennyiben ezt a vállalkozás működése szükségessé teszi risk-manager bevonásával javaslatokat teszünk a működési kockázatok csökkentésére.

A biztosítási szerződéseknél ügyelünk rá, hogy a szerződésekben szereplő előírásoknak a kötvények megfeleljenek.

Versenyeztetést folytatunk a teljes biztosítási piacon, így a legoptimálisabb fedezetteket és díjakat találjuk meg ügyfeleinknek.  A biztosítási ajánlatok kiértékelésénél segítjük ügyfeleink döntését az adott biztosítóval kapcsolatos kárrendezési tapasztalatunk alapján is.

Káresemény esetén segítünk a kárrendezésben. Igény esetén jogi szakértőt is bevonunk a vitás kérdések rendezése érdekében.

A kockázat alapú szerződéskezelés az igények pontos feltárásával kezdődik!

NEM biztosítási szerződést adunk el, hanem az ügyfél igények és valós kockázatok felmérését követően, biztosítási versenyeztetést végzünk az ügyfeleink részére!

Jellemző hiányosságok, amivel találkozunk munkánk során:

  • biztosítási összegek:
    meghatározásának metodikája nem megfelelő, az adatok elavultak. alul-biztosítás miatt a részleges biztosítói térítés jelentős kockázata.
  • Költségcsökkentés:
    gyakran tudunk a meglévő kötvényeknél kedvezőbb díjazású biztosítást kidolgozni, akár azonos, vagy kedvezőbb feltételek mentén
  • fedezeti hiányosságok:
    Számos releváns és nagy kockázatot jelentő biztosítás hiányzik sokszor a fedezeti körből. Olyan esetekben is előfordul ez, ahol a kisebb volumenű károkra van biztosítási védelem.
  • felelősségbiztosítások esetén:
    gyakran elmarad  adatok éves aktualizálás, nem megfelelően tisztázott az időbeli hatály, több tevékenység esetén pontos fedezet, az árbevétel megbontása szükséges, alvállalkozók fedezetbevonása gyakran hiányzik, limitek és önrészek felülvizsgálata, cégcsoporton belüli károkozás kizárásának ismeretének hiánya., termék és szolgáltatás felelősség, munkavállalóknak okozott károk, szűkített vagy kiterjesztett környezetszennyezési felelősség nem tisztázottak.


Töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!