Mindig kétkedj! – ZERO TRUST

Fogások a rosszindulatú internetes csalások kivédéséhez

 

Hiába küzdenek a kiberbiztonsági szakemberek az egyre komplexebb és összetettebb vállalati hálózatokat fenyegető, egyre  kifinomultabb fenyegetések ellen, a biztonsági modell elengedhetetlen része a hozzáállás, gondolkodásmód.

A  MINDIG KÉTKEDJ  egy biztonsági modell, rendszertervezési alapelvek halmaza, valamint összehangolt kiberbiztonsági és rendszer irányítási stratégia, amely azon elven alapszik, hogy a fenyegetések mind a hagyományos hálózaton belül, mind azon kívül léteznek, kiküszöböli az kontroll nélküli megbízhatóságot bármely elemben, csomópontban vagy szolgáltatásban, és ehelyett megköveteli a működés során folyamatos ellenőrzését bármely forrásból érkező információnak, kérésnek, felszólításnak.

A MINDIG KÉTKEDJ gondolkodásmód pillérei:

A modern dinamikus fenyegetési környezet megfelelő kezeléséhez a következőkre van szükség:

  • Koordinált és agresszív rendszerfelügyeleti, rendszerirányítási és defenzív műveleti képességek.
  • Annak feltételezése, hogy a kritikus erőforrásokra vonatkozó összes kérés és az összes hálózati forgalom rosszindulatú lehet.
  • Feltételezni, hogy minden eszköz és infrastruktúra veszélybe kerülhet.
  • Annak elfogadása, hogy a kritikus erőforrásokhoz való hozzáférés jóváhagyása kockázattal jár, és felkészülés a gyors kárelhárításra és folyamatos ellenőrzésre
  • Soha ne higgyen, mindig ellenőrizzen – Minden felhasználót, eszközt, alkalmazást/munka és adatfolyamot kezeljen nem megbízhatóként.
  • Hitelesítse és explicit módon engedélyezze mindegyiket a szükséges legkevesebb jogosultsággal dinamikus biztonsági házirendek használatával.
  • Jogsértést feltételezzen – Tudatosan működteti és védi az erőforrásokat azzal a feltételezéssel, hogy az ellenfél már jelen van a rendszerben. Tiltások és folyamatosan alapos ellenőrzés szükséges.

100 %-os védelem nincs, a cyberbiztosítás megnyugtató megoldás a nem várt helyzetekre.

Keressen minket, segítünk:
info@hungarorisk.hu