Miért fontos a munkáltatói gondoskodás a cégek számára?

Segít megőrizni a dolgozók egészségét, biztonságát és elégedettségét. Ezáltal javul a dolgozók lojalitása, teljesítménye és hatékonysága. Ez a folyamat a cég sikerének egyik forrása, növekedésének fontos pillére.

A munkáltatói gondoskodás magában foglalja a dolgozók egészségügyi és biztonsági szükségleteinek kielégítését, a munka és magánélet egyensúlyának biztosítását, a munkahelyi stressz csökkentését, a munkavállalók oktatását és fejlesztését, valamint a munkahelyi kultúra és a pozitív munkahelyi légkör előmozdítását.

A jó munkáltatói gondoskodás segít a cégeknek megtartani a tehetséges dolgozókat, csökkenti a fluktuációt és a betegségből eredő hiányzást, valamint javítja a cég hírnevét és imázsát a munkaerőpiacon.
A jelenlegi társadalmi környezetben segítséget nyújthat a dolgozók megtartásában és toborzásában a vállalti egészségbiztosítás, vagy alacsonyabb költségelemként akár a munkavállalói baleset és életbiztosítás is. Elengedhetetlen mindemellett a vállalatot védő munkáltatói felelősségbiztosítás megléte is.

Kapcsolódó biztosítási fedezeteket itt talál!