Hogyan védekezhetünk a cyber kockázatok ellen?
Hatalmas  jelentősége van a cyber kockázatok elleni védekezésnek, mivel egyre több adatot osztunk meg az online térben és tárolunk, ezen adatok könnyen elérhetővé válnak a kiberbűnözők számára.
Néhány egyszerű tipp, hogyan lehet védekezni a cyber kockázatok ellen:
  1. Frissítse rendszeresen a szoftvereket és az operációs rendszert: a szofverek és az operációs rendszerek frissítése segít az esetleges biztonsági rések kijavításában, és csökkenti a kiberbűnözők által kihasználható sebezhetőségeket.
  2. Használjon erős jelszavakat: az erős jelszavak használata segít megvédeni az online fiókjait a hackertámadásoktól. A jelszavaknak hosszúnak, összetettnek és egyedi karaktereket tartalmazónak kell lenniük. Rendszeresen változtassa meg őket.
  3. Használjon kétlépcsős azonosítást: a kétlépcsős azonosítás segít megvédeni az online fiókjait a hackertámadásoktól. Ez a módszer két különböző azonosítási módszert használ, például jelszót és sms-t.
  4. Vigyázzon a phishing e-mailekre: ezek hamis e-mailek, melyek célja, hogy megszerezze az Ön személyes adatait. Soha ne kattintson gyanús linkekre vagy nyisson meg mellékleteket.
  5. Használjon vírusírtó programot. Frissítse rendszeresen a programot, hogy mindig a legújabb verzió működhessen.
  6. Végezzen biztonsági mentéseket: a biztonsági mentések segítenek megőrizni az adatokat, ha valamilyen kiberbiztonsági incidens történne. A mentéseket tárolja biztonságos helyen.
Azonban mindezek ellenére történhet adatszivárgás, hackertámadás, melyek veszélybe sodorhatják cégük működését. Minden cégnek javasolt, akár kis és középvállalat kategóriájú, akár nagyvállalat, hogy védekezzen cyberbiztosítással.